Współorganizacja projektu „Auto Stop Race 2018 – Calabria”

Jubileuszowa  X Edycja dotarła do Włoch. Tym razem uczestnicy mieli niespodziankę i dopiero 24h przed startem dowiedzieli się, gdzie będą podróżować. Tym razem trasa była ponad dwukrotnie dłuższa, od zeszłorocznej Fažany, ale autostopowicze poradzili sobie i z taką odległością. Tak jak w ubiegłym roku, trasa została urozmaicona o checkpointy, które odpowiednio rozlokowane zachęcały uczestników do poznania mijanych podczas wyścigu miast. Były to między innymi: Koń do góry nogami w Pradze, Malowniczy Port w Portofino, żółty tramwaj w Mediolanie, czy ściana „Before I die” w Rzymie.

Zadziwiające było to, jak szybko pierwszej parze udało się dotrzeć do Ciro Marina. Dziewczynom zajęło to dokładnie 30h 22min. Nowością tegorocznej edycji były Igrzyska ASR. Uczestnicy przypisani do jednej z trzech drużyn brali udział w wielu konkurencjach wymagających wiele sprytu, zapału, rywalizacji.

Obsługa administracyjna projektu Samorządu Studenckiego „Dzień otwarty”

Samorząd Studencki zwrócił się z prośbą o pomoc przy organizacji projektu Dzień Otwarty. Fundacja zajęła się aspektem formalno- urzędowym.

Obsługa administracyjna projektu Ekonomalia 2018

Projekt realizowany przez Fundację Rozwoju Uniwersytetu Ekonomicznego od strony administracyjnej oraz Samorząd Studentów. Ekonomalia trwały 4 dni, w tym dwa dni skupiają się na koncertach: Hip Hop Eko i UE Live, natomiast w pierwszy dzień to oficjalny before, czyli Akademalia. Ekonomalia sprawiają, że Uczelnia staje się nie tylko miejscem nauki, ale daje okazję do integracji środowiska studenckiego na płaszczyźnie kulturalno-sportowej.

Obsługa administracyjna projektów Kół Naukowych ANALYST, VISTA, Forum Edukacji Biznesowej

Forum Edukacji Biznesowej jest kołem naukowym, które od ponad 10 lat organizuje wydarzenia łączące świat biznesu ze światem studentów. Wiedzę o funkcjonowaniu firm zdobytą na zajęciach konfrontują z podejściem praktyków. Są zgraną grupą, która wierzy, że studiowanie to coś więcej niż wykłady i egzaminy. W Forum Edukacji Biznesowej studenci organizują spotkania oraz warsztaty z praktykami biznesu. Podczas wydarzeń ich prelegenci dzielą się swoim doświadczeniem oraz podpowiadają, jak zacząć prowadzić swój własny biznes. Od A do Z przygotowują prelekcje na kilkaset osób. Ich gośćmi byli między innymi Marcin Iwiński – współzałożyciel CD Project czy Janusz Filipiak – założyciel i prezes firmy Comarch.